راه اندازی تولیدی پوشاک
راه اندازی تولیدی پوشاک, چه کسانی میتوانند تولیدکننده پوشاک شوند؟
کار تولید فینفسه جذاب است؛ به خصوص برای کسانی که به خلق ابزار و وسایل جدید علاقهمند هستند و از آن لذت میبرند؛ اما به همان میزان یا حتی بیشتر با سختیهایی روبهرو است. دلالی، کموکاستهای قانون کار و مشکلات تولیدکنندهها با کارگران، تولیدیهای بدون مجوز، رواج کالاهای وارداتی در بازار و حمایت نشدن از طرف دولت، عمدهترین مشکلات تولیدکنندههای پوشاک است. با تمام دشواریها اگر به کارآفرینی و خلق لباسهای عید مردم علاقهمندید، به این شغل جدیتر فکر کنید.
چگونه یک خط تولید لباس را راه اندازی کنیم؟
آیا رویای شما راه اندازی خط تولید لباس های خودتان است؟ برای موفقیت در این کار، شما باید یاد بگیرید که چگونه یک کسب و کار را راه اندازی کرده، محصولات خود را بازاریابی کنید و مشتریان خود را خوشحال نگه دارید. در اینجا برخی از اصول اولیه برای راه اندازی خط تولید لباس را بیان کرده ایم.
برای راه اندازی تولیدی پوشاک چقدر پول لازم داریم؟
اول از همه باید گفت که اگر میخواهید وارد کار تولیدی شوید، بدانید با سختیهای زیادی روبهرو خواهید بود. پیدا کردن خیاطان حرفهای، تهیه کردن سرمایه اولیه، یافتن بازار برای فروش، توان رقابت در بازار و خلاقیت و بسیاری عوامل دیگر از دشواریهای این حرفه محسوب میشوند. معمولا بیشترین سرمایه را جا و مکان کار میگیرد. علاوه بر آن، سرمایه اولیه بستگی زیادی به گستردگی کار دارد. گاهی یک تولیدکننده کار را با پنج نفر شروع میکند و به تعداد ۱۰۰ الی ۲۰۰ عدد تولیدی در هفته بسنده میکند؛ اما یک تولیدکننده دیگر تصمیم میگیرد وسیعتر آغاز به کار کند؛ سرمایه این دو نفر با هم متفاوت است؛ اما به طور میانگین اگر کسی بخواهد یک تولیدی مانتوی با ۲۵ تا ۳۰ کارگر راه بیندازد، به طور میانگین باید ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه اولیه داشته باشد.
چه مهارتی باید کسب کنیم؟
کار پوشاک معمولا مرحلهبهمرحله طی میشود. تولیدکنندگان پوشاک معمولا از فروشندگی شروع میکنند و کمکم مغازه دار میشوند و بعد از آن به کار تولید میرسند. بعد از این افراد یا وارد مرحله واردات پوشاک میشوند یا خود تولیدکننده میشوند. نهایت کار تولید پوشاک هم تولید پارچه است؛ البته این مربوط به گذشته است و معمولا الان دیگر کسی وارد کار پارچه نمیشود. بهتر است تولیدکننده خود با کار آشپزی و طراحی آشنا باشد، بازار را خوب بشناسد و درباره نوع و قیمت پارچه هم آشنایی داشته باشد. همه این موارد هم فقط و فقط به صورت تجربی ممکن است و اگر کسی بخواهد وارد کار تولید شود، حداقل باید ۶-۷ سال را به فروشندگی و شاگردی بگذراند.
روند کار تولیدی پوشاک
مهمترین قسمت کار تولیدی پوشاک، تهیه پارچه است. اولین مرحله هم خرید و تهیه پارچه مناسب است. بعد از آن نوبت به کار طراحان میرسد. معمولا هر تولیدی پوشاک به دو الی سه طراح لباس نیازمند است. بعد از اینکه این طرح ها تایید شدند، نمونهگیری انجام میشود و وقتی نمونه هم تایید شد، کار به مرحله برش، خیاطی و تولید انبوه میرسد. بعد از طی شدن تمام این مراحل بالاخره کار به مرحله توزیع در بازار میرسد. یکی از مهمترین مراحل کار همین مرحله توزیع است. برای یافتن پرسنلِ آشنا با خیاطی میتوان به مراکز فنیوحرفهای مراجعه کرد. آگهیهای تبلیغاتی هم روش مناسبی برای یافتن نیروی کار است.
ساعت کاری پرسنل یک تولیدی پوشاک معمولا از ۸ تا ۶ بعدازظهر است؛ اما غالبا چون کار آنها به صورت کارمزدی است، تا ساعت ۸ شب میمانند که ۱۲ ساعت خود را پر کنند تا بتوانند بیشتر حقوق بگیرند؛ اما برای خود تولیدکنندهها نمیتوان ساعت کاری مشخصی تعیین کرد!
چقدر سود میبریم؟
برای اداره کردن یک تولیدی مانتو و به طور کلی پوشاک، به چند نوع حرفه و مهارت احتیاج است. اول از همه به چند نفر طراح نیاز است. این طراح ها میتوانند به صورت کارمزد یا ماهیانه با تولیدی همکاری کنند. درآمد ماهیانه هر طراح از یکونیم تا ۲میلیون تومان متغیر است. برخی از طراحان هم از دور با تولیدیها همکاری میکنند و طرحهای خود را میفروشند. هر طرح حدود ۷۰ الی ۱۰۰ هزار تومان میارزد.
برشکار و کمکبرشکار، خیاط و کمکخیاط افراد دیگری هستند که در یک تولیدی پوشاک مشغول به کار هستند. کار برشکار حساس است و معمولا در هر تولیدی یک نفر این مسئولیت را بر عهده دارد. درآمد برشکار اگر حرفهای باشد، از ماهی ۴تا ۵ میلیون تومان شروع میشود.
درآمد خیاط هم به دو عامل بستگی دارد: اول سرعت کار است و اینکه خیاط چقدر در کار خود تبحر دارد. بخش بعدی مربوط به سختی کار است. چون مدل های مانتو با هم متفاوت است. گاهی نمونه کار یک مدل کتی ساده است که در هر روز می توان ۲۰ نمونه از آن را تولید کرد. گاهی کار که یک بارانی است که یقه و مدل آن به گونه ای است که فقط ده عدد از آن را در روز می توان تولید کرد. کار خیاط هم کارمزدی حساب میشود؛ اما معمولا حولوحوش دو میلیون تومان است. حقوق کمک برشکارها و کمک خیاط ها هم غالبا توسط خود خیاط ها و برشکارها تعیین میشود؛ اما مبتدیترین آنها بین ۸۰۰هزار تا یک میلیون تومان حقوق میگیرند.
درآمد تولیدکننده هم تا حد زیادی به اوضاع بازار و فضای رقابتی بازار دارد؛ اما معمولا این میزان کمتر از سه میلیون تومان در ماه نیست. البته گاهی درآمد دو ماه یک تولیدکننده به 50میلیون هم برسد و ماههای دیگر اصلا سودی نداشته باشند و حتی ضرر هم بدهند!
2 . نام تجاری خود را بسازید. اکنون وقت آن است که تصمیمات زیبایی شناختی جالبی بگیرید ! چگونه نام تجاری خود را انتخاب خواهید کرد تا افرادی که با خط تولید لباس های شما در ارتباط هستند ، به خوبی شناخته شوند؟ بنابراین لازم است که نام تجاری خود را عاقلانه انتخاب کنید.
یک نام را انتخاب کنید. چه نامی خط لباس شما را نشان می دهد ؟ شما می توانید از نام خودتان (همانند رالف لورن، کالوین کلین و مارک جیکوبز) ، یک کلمه ای که خودتان (مانند Rodarte یا Marchesa ) ، یک کلمه از زبان دیگر (به عنوان مثال،Escada به معنی راه پله یا نردبان در زبان پرتغالی) استفاده کنید یا از کلمات زیبایی که دوست دارید (مانند Icebergیا Mulberry) استفاده کنید ، فقط مطمئن شوید که نام انتخابی شما منحصر به فرد و قابل تشخیص باشد.
نام تجاری و نام شرکت شما باید متفاوت از یکدیگر باشند. برای مثال ، نام شرکت شما می تواند حروف اول نام شما باشند ، در حالی که نام مجموعه (خط لباس) باید چیزی خلاقانه تر و نمایشی از سبک مورد نظر شما باشد.
3. لوگویی را طراحی کنید. لوگو های مختلفی را طراحی کنید و از میان آنها بهترینشان را انتخاب نمایید. مردم شما را با لوگوی تان تشخیص خواهند داد و اگر آن را تغییر دهید، آنها را به اشتباه خواهید انداخت.
2. توجه به کیفیت
تولید انبوه نیازمند استفاده از پارچه و مواد اولیه مناسب می باشد، اما باید توجه داشت که برای کاهش هزینه ها نباید کیفیت تولید را فدا کنید چون اینکار به اعتبار همیشگی شما به عنوان تولیدی لطمه خواهد زد.
3. توجه به هزینه های اضافی و جانبی
در بیشتر موارد یکی از دلایلی که مشکلات زیادی برای تولیدی ها بوجود می آور همین هزینه های اضافی یا پرت می باشند که ممکن است در نگاه اول به نظر نیاید ولی به اندازه کافی مهم هستند تا آینده یک لباس عمده را با مشکل مواجه کند. این بخش از هزینه ها شامل هزینه حمل و نقل، اضافه های پارچه وهزینه های مرتبط با کارمندان باشد.
4. هزینه های پیش بینی نشده
گاهی اوقات مواردی خاصی پیش می آید که هزینه های تولیدی پوشاک به ناگاه اضافه می شود و اگر از قبل برای آن برنامه ریزی نکرده باشید ممکن است ناخودآگاه به ورشکستگی نزدیک شوید. این هزینه ها می تواند شامل خرابی ماشین آلات، تعطیلی طولانی مدت تولیدی ، تغییر هزینه خرید مواد اولیه و حتی حوادث طبیعی نیز باشد.
5. مکان تولیدی
محل و مکان تولیدی هم بر هزینه تولید لباس تاثیر گذار است و هم بر رونق کار، بهتر است برای کاهش هزینه ها مکانی انتخاب شود که تا حد امکان هزینه هایی مانند حمل و نقل و هزینه رفت آمد کارگران را کاهش دهد.
6. نوع و کیفیت پارچه
اگر با تولیدی پارچه یا مکانی در ارتباط هستید که می تواند پارچه با کیفیت و با قیمت مناسب را در اختیار شما قرار دهد شما می توانید نیازمندیهای خود را با قیمت مناسب از آنها تهیه کنید و هزینه اضافی دیگر یا حتی هزینه واسطه گری از آن کم می شود.
7. هزینه دوخت و حقوق کارکنان
استفاده از نیروی کار با تجربه و با وجدان در کیفیت تولیدات و اعتبار تولیدی پوشاک بسیار تاثیرگذار است.پرداخت حقوق کارکنان با توجه به قراردادی که شما با آنها می بندید متفاوت می باشد ومی تواند به صورت مزدی دوزی یعنی پرداخت اجرت دوخت در ازای تعداد دوختی که انجام می شود و یا هزینه های روزمزدی باشد.
4. درباره بازار فعلی ، تحقیق کنید. رقبای فعلی و احتمالی شما در آینده چه کسانی هستند ؟ بازار هدف شما کدام است ؟ فکر می کنید که می توانید چه مقدار از طرح هایتان را در سطوح خرده فروشی و عمده فروشی به فروش برسانید ؟ پرس و جو کن. انتقادات و پیشنهادات را دریافت کنید. با صاحبان فروشگاه ها و مشتریان بالقوه صحبت کنید.
پیدا کردن یک شغل نیمه وقت در یک فروشگاه جهت برآورد بازار هدف شما ، می تواند ایده ای بسیار خوب باشد. ببینید که فروشگاه و مشتریان چه چیزهایی را خریداری می کنند.
نمونه هایی از لباس هایی ، شبیه آنچه که می خواهید طراحی کنید را پیدا کنید و یاد بگیرید که در کجاها و چه مقدار از آنها به فروش می رسند. این اطلاعات زمانیکه خط تولید لباس هایتان را راه اندازی کنید ، به شما کمک خواهند کرد.
5 . مراحل قانونی راه اندازی کسب و کارتان را طی کنید. اول از همه ، در مورد ساختار کسب و کار خود تصمیم بگیرید. در ایران برای راه اندازی کسب و کار، شما به مجوز کسب و کار نیاز دارید و همچنین باید فرم ها یی را در بانک محلی خود پر کنید تا بتوانید چک ها را به نام شرکت خود بفرستید. ممکن است بخواهید یک وکیل استخدام کنید تا به عنوان یک مشاور برای شما کار کند و یا در صورتی که به او نیاز دارید ، در دسترس باشد.
مرحله 4) بازاریابی و فروش خط تولید شما
1.یک وب سایت برای ارتقاء خط لباس خود ایجاد کنید. اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما بسیار حرفه ای به نظر آید و لباس های شما را به بهترین شکل ممکن نشان دهد. اطلاعات تماس خود را برای مواردی که فروشگاهها یا سایر بازرگانان میخواهند با شما تماس بگیرند، در وبسایت قرار دهید. اگر می خواهید مردم توانایی خرید لباس از وب سایت شما را داشته باشند، باید یک سبد خرید و حساب تجاری برای سایتتان راه اندازی کنید، به این ترتیب خرید و پرداخت با کارت های اعتباری از سایت شما امکان پذیر می شود.
2. برقراری ارتباط با وب سایت ها و وبلاگ های دیگر، می تواند توجه ها را به نام تجاری و سایت شما جلب نماید. این شامل فروش لباس هایتان از طریق سایت های حراجی و صنایع دستی است.
3. خط تولید خود را تبلیغ کنید. برای تبلیغ نام تجاری خود، چند کار را می توانید انجام دهید:
یک مطلب مطبوعاتی بنویسید و آن را به روزنامه ها و مجلات محلی ارسال کنید.
آگهی های تبلیغاتی در مقالات و وب سایت هایی که مخاطبین مورد نظر شما می خوانند، منتشر کنید.
4. از خودتان به عنوان یک تابلوی تبلیغاتی متحرک استفاده کنید. مد خود را بپوشانید و نظرات مردم بپرسید و آنها را ضبط کنید؛ این نیز به شما در طراحی محصولی که دوست دارید کمک خواهد کرد.
5. سفارشات را بگیرید. در جشنواره ها، بازارها و هر کسی که می شناسید، لباس هایتان را بفروشید. لباس هایتان را در اینترنت ارائه دهید. همچنین می توانید کاتالوگ چاپ کرده و آن را برای فروشگاه های پوشاک و مشتریان خود ارسال نمایید.
6. اگر پول کافی دارید ، به فشن شوها بروید . پرداخت هزینه برای یک غرفه می تواند گران باشد، اما مطمئنا ارزشش را دارد، هم از لحاظ فروش و هم از جهت تبلیغات. به عنوان مثال، نمایشگاه MAGIC Fashion Trade در لاس وگاس که در نمایشگاه مد و مدل کت و شلوار اروپا برگزار می شود، مکان بسیار خوبی برای رسیدن به اهدافتان می باشد.
راه اندازی تولیدی پوشاک
راه اندازی تولیدی پوشاک
راه اندازی تولیدی پوشاک
راه اندازی تولیدی پوشاک